top of page

Macaron


Macaron Tarifi

Macaron çok sık olamasa da yaptığımızda çok güzel bulunan bir tatlı. Malesef standardımıza çok uygun bir tatlı olmasa da "neden paylaşmıyorsunuz" diyenler için yazmak istedik.

Malzemeler

-3 yumurta -110 gr badem unu -200 gr pidra sekeri -1/3 cay kasigi vanilya ozutu -1 cubuk vanilya -50 gr toz seker

Bu tarif icin yumurtalarimizi 24 saat oncesinde kirip, beyazlarini bir kapta buzdolabina kaldiriyoruz. Vanilya cubugumuzu ikiye kesip icini siyiriyoruz. Badem ununu ve pudra sekerimizi mutfak robotunda biraz cekiyoruz. Ayri bir kasede (⚠️ cam ya da metal olmasi gerekiyor) yumurta beyazlari, toz seker, vanilya cubugunun ici ve vanilya özütünü ekleyip köpük kivamina gelene kadar cirpiyoruz, ⚠️ ama köpük kivamina geldikten sonra cirpmaya kesinlikle devam etmiyoruz yoksa söner. Spatula veya kedi dili ile kuru malzemeyi kopuk halindeki karisimimiza ekleyip yavasca el ile karistiriyoruz. ⚠️iyi karismasi lazim ama asiri karistirirsaniz söner. Karisimi sıkma posetine doldurup yagli kagit serili tepsimize araliklarla yuvarlak yuvarlak sıkılır. Tepsiyi yere vurarak havayi cikarin ve 30 dakika oda sicakliginda bekletin. 150 dereceye isitilmis firinda 15 dakika pisiyorlar. Iyice soguduktan sonra macaronlari tost yapiyoruz.

Icindeki ganaj ise isterseniz avokadolu, isterseniz ballı, isterseniz kakaolu isterseniz meyveli bir puding yapip sürmek size kalmis.

Artısı: Yapması çok eğlenceli bir tatlı, hatta evde çocuklarla atölye gibi oynayabiliyorsunuz

Eksisi: Dünyanın en sağlıklı tarifi değil :(

50 gr ve 25 kg'lık ambalajlarında toptan ve perakende satışlarımız için TEKLİF İSTEYİN.

Etiketlerde Ara
Yeniler
Son Eklenenler
Arşiv
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page